Povzbudenia spoza míting stola: Bože, čo som komu urobila?

0
201

„Trpezlivý vytrvá do príhodného času, potom dostane blaženú odplatu.“(Sir 1, 29)

Pamätám si svoju prvú ozajstnú prácu. Zakladala sa v našom meste pobočka medzinárodnej firmy a to bola ideálna príležitosť, ako sa po škole odraziť. Pohovor so mnou mala manažérka ľudských zdrojov, ktorá ma prelúskavala zo všetkých strán, mala som pocit, že chce vedieť viac ako môj spovedník. „Hľadajú snáď prezidenta?“ pomyslela som si znechutene, s pocitom, že som určite úplne pohorela. Celkom vyšťavená som vyšla z budovy a s určitosťou som si pomyslela, že pre túto ženu robiť určite nechcem. Nemusím vám opisovať to zdesenie v očiach, keď mi ju šéf predstavil ako moju nadriadenú… Vážne som zvažovala, že to asi vzdám, hlavne, keď som zistila, že budeme sedieť celý deň v jednom kancli a mám byť jej pravá ruka. „Bože, čo som komu urobila?“ šomrala som v duchu prvé týždne. Keďže bola postrach pobočky, každý na mňa súcitne pozeral.

Skrátim to. Táto žena bola a je kľúčová osoba v mojom pracovnom živote. To, že je pre mňa veľkým darom som zistila postupne. Pod vrstvou naoko nepríjemného človeka sa skrývala žena s perfektným srdcom, ktorá mi bola po celý čas veľkou oporou, ktorá ma viedla a usmerňovala a hlavne vďaka nej som popri práci doštudovala vysokú školu. Boli to moje zlaté časy. A napriek tomu, že už spolu nepracujeme takmer 9 rokov, dodnes sa pravidelne stretávame a sme si blízke. Stačilo počkať a nechať Boha dať mi pochopiť, ako to myslel a prečo mi túto situáciu pripravil.

Určite to poznáš. Možno je to nepríjemný šéf a možno práca, ktorá ťa vôbec nebaví. Ak sa sám seba pýtaš, prečo ešte stále máš takúto prácu a nehýbeš sa ďalej, zvlášť, keď tvoj nadriadený je tam kratšie a vie toho menej, nezúfaj. Áno, aj o tom je pracovný život. Ale Boh tvoj zápas vidí. Nezabudol na teba. Zručnosti, ktoré ťa dnes učí, použije na tvoje dobro v budúcnosti. Dovtedy buď trpezlivý a nechaj sa v dôvere viesť. Vytrvaj do príhodného času a On ťa obdarí blaženou odplatou. Zdanlivo nezáživnou prácou ťa učí vytrvalosti, nepríjemným šéfom ťa láme a robí pokornejším. Dennodenným bojom ťa učí víťaziť, prekonávaním samého seba ťa obdarúva vernosťou v malom.

A tiež ťa robí hrdým na tvoje malé víťazstvá a silným v tom, čo má pre teba ešte pripravené. A to je veľa.

Modlitba: Pane, pomôž mi byť vďačným za to, s čím sa dnes borím a daj mi istotu, že všetko slúži pre moje dobro. Chcem ti nanovo zveriť všetky starosti môjho pracovného života, v dôvere, že moja námaha neostane zabudnutá. Amen.

foto: pixabay.com

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno