5 kníh, ktorými zabodujete u mužov

0
2855

Pevne verím, že môj prvý článok 5 kníh, ktoré potešia každú ženu Vás inšpiroval a pomohol zorientovať sa v záplave kníh v predvianočnej ponuke. Tentokrát som sa zamerala na silnejšiu časť populácie.

Keďže muži ťažšie vyjadrujú svoje potreby, verbálne, či neverbálne, kúpa tých správnych kníh nám vie značne zamotať hlavu. 5 finalistov, ktorí reprezentujú tipy na vianočné dary majú niečo spoločné: pod každý z nich sa podpísal muž. A tak vytvárajú priestor, kde si to páni môžu vydiskutovať ako chlap s chlapom.

Pre mužov, ktorí chcú objavovať

Muž je povolaný na to, aby zdolával výzvy, prekonával prekážky a – žil život, aký pre neho vysníval Boh. Ako sa však stať skutočným mužom a ako pochopiť, čo to vlastne znamená? Ako mať za vzor Ježiša Krista, ktorý obetoval seba samého za nás a inšpirovať sa ďalšími biblickými postavami? Odpoveďou na tieto a ďalšie otázky je kniha od Larryho Richardsa – Buď mužom. Autor o nej povedal: “Ak sa zaviažete, že si text prečítate celý a splníte predložené úlohy, sľubujem vám, že váš život sa navždy zmení.”

Pre mužov, ktorí chcú lepšie rozumieť svojim ženám

Láska. Najzneužívanejšie slovo dnešných čias. Možno práve preto, že láskou nazývame to, čo ňou nikdy nebolo a naopak, nevidíme ju tam, kde je reálne prítomná. Krehká a skutočná. Láska, po ktorej túži každé ľudské srdce, mužské nevynímajúc. Keď v roku 1956 Erich Fromm napísal knihu Umenie milovať, ešte netušil, že sa stane najznámejším a najtrvácnejším dielom, ktoré sa preloží do 35 jazykov a predaj jeho výtlačkov sa bude počítať na milióny.

Pre mužov, ktorí chcú dobre vychovať svoje deti

Každý muž bol raz chlapcom. A každý chlapec bude raz mužom. Preto je veľmi dôležité, čo sa zaseje do malých chlapčenských duší počas výchovy. Lepšie pochopiť svetu chlapcov, popísať rozdiely v správaní medzi nimi a dievčatami, a byť naozaj takým otcom, akého synovia potrebujú – v tomto môže pomôcť kniha Výchova chlapcov od Jamesa Dobsona. Pre tých, ktorí majú dcérky napísal Ako vychovávať dievčatá.

Pre mužov, ktorí chcú rásť vo viere

Nadčasová kniha z pera katolíckeho kňaza a dominikána Timothyho Radcliffa Prečo byť kresťanom? sa nebojí klásť otázky aj tam, kde by nám ani nenapadlo pýtať sa. Osviežujúce, bystré a nekonvenčné vstupy na posvätné miesta chrámu – Cirkvi, alebo i ľudskej duše, nenechajú nepovšimnutou žiadnu oblasť, ktorej sa denno – denne dotýkame. Ľudské telo, spoločnosť, pokora, nedeľa, eucharistia… Je to kniha, ku ktorej sa dá opakovane vrátiť a to pravé orechové pre náročnejšieho čitateľa.

Pre mužov, ktorí chcú zažiť dobrodružstvo

Neuveriteľný príbeh muža zo Severnej Kórey je vyrozprávaný v knihe Útek z tábora 14. Blaine Harden v ňom odkrýva temné tajomstvá politických väzenských táborov, tak dobre strážených, že len málokomu sa odtiaľ podarilo ujsť. Kniha patrí medzi tie, od ktorých sa neodtrhnete, až kým ju celú neprečítate.

Zdroj fotografie: www.pixabay.com