Ako je to s tým Harrym Potterom? Reakcia riaditeľky portálu zastolom.sk na spätnú väzbu od čitateľov

2
2122

Dňa 7.5.2020 sme na portáli zastolom.sk publikovali článok Terézie Rončákovej s názvom Harry Potter – zradná učebnica mágie. Tento text vyvolal veľmi silnú a rozporuplnú odozvu. Na jednej strane zaznamenal nadpriemernú lajkovanosť. Až 50 % čitateľov článku mu dalo svoj „Like“, zatiaľ čo bežne sa toto percento pohybuje v rozpätí 10-20 %. Na druhej strane, text podnietil nadpriemerné množstvo negatívnych komentárov priamo na portáli ako aj na Facebookovej stránke.

Všetky komentáre čitateľov sme si pozorne prečítali. Za všetky konštruktívne komentáre veľmi pekne ďakujeme! Ceníme si Váš názor a čas, ktorý ste do písania investovali. Vaša spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Pomáha nám rásť!

Práve na základe Vašich komentárov sme krátko po publikovaní článku vymazali jeho záverečnú časť, ktorá pojednávala o negatívnych osudoch, resp. negatívnych aspektoch životov jednotlivých hercov z filmu Harry Potter. Táto časť bola naozaj pre tému článku irelevantná a mala bulvárny podtón. Ospravedlňujeme sa za jej publikovanie.

Zároveň sa ospravedlňujeme za chybu, ktorú sme urobili pri odstraňovaní tejto časti. V prvom kroku sme totiž záverečný text v rýchlosti netransparentne len zmazali a uviedli dátum aktualizácie 8.5.2020. Až na ďalší deň sme doplnili informáciu: „Na základe Vašich reakcií sme 8.5.2020 pristúpili k vymazaniu záverečnej časti článku, ktorá sa venovala osudom jednotlivých hercov. Ďakujeme za všetky Vaše komentáre, venujeme im pozornosť a téme Harryho Pottera sa budeme na našom portáli ďalej venovať.“

Dnes, niekoľko dní po zverejnení tohto vysvetlenia, veľmi rada potvrdzujem, že už pracujeme na ďalších dvoch textoch, ktoré by mohli do témy Harry Potter priniesť viac svetla.

Prvým textom bude článok našej spolupracovníčky Margity Vanovčanovej. Jeho cieľom bude priniesť komplexnejší pohľad (nielen) na knihu Harry Potter, ale celkovo na detskú literatúru a jej vplyv na deti. Margita sa už teraz vnára do témy a oslovuje relevantných odborníkov so záujmom o vyjadrenie ich názoru.

Druhým pripravovaným textom bude rozhovor s otcom Pavlom Hucíkom. Práve na základe silného rozhovoru s otcom Hucíkom napísala Terézia Rončáková svoj článok tak, ako ho napísala. V tejto chvíli si už náš spolupracovník Matúš Demko pripravuje pre otca Hucíka otázky. Nezabudne mu položiť ani tie, ktoré ste sa nás spýtali vo svojich komentároch.

Verím, že oba texty prinesieme čím skôr a že budú pre Vás užitočné.

Ďakujeme ešte raz veľmi pekne za všetky Vaše komentáre, ďakujeme veľmi pekne za Vašu priazeň, naďalej o ňu stojíme!

Andrea Mikolášiková, riaditeľka portálu zastolom.sk

 

Fotografia: www.pixabay.com

 

 

2 komentárov

  1. Super, velmi ocenujem tento pristup. Rad by som si precital rozhovor s otcom Hucikom a dozvedel sa relevantne informacie o problematike Harryho Pottera. Sam som tieto knihy v minulosti cital a to mnohokrat. Neskor som sa Pottera uplne vzdal, najma preto aby som sa nevenoval niecomu, co potencialne uraza Krista. Je mi jasne, ze fantazijne prvky v knihach hovoria o magii, no nerozumiem kedy cu carovne prvky v rozpravkach OK a kedy nie a preco. Predpokladam, ze toto bude v skutocnosti jediny (a postacujuci) dovod, preco sa Potterovi vyhnut, kedze ostatne argumenty mi nedavali zmysel (rad sa ale necham poucit).

  2. Osobne nemám s HP žiaden problém. Vlastne ho vnímam veľmi pozitívne. V rámci „cirkevného guerilla marketingu“ takmer taký malý dar z neba, povedal by som. Pokojne by som vedel na jeho motívy urobiť duchovnú obnovu, ak by na to prišlo. Myslím si, že je škoda, ak v Cirkvi nevieme podobné príležitosti využiť. Toľko môj osobný názor na vec.
    P. S. Podobne sa dala nadherne využiť napríklad aj Twilight sága…

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno