Jesseho strom môže vyrásť aj u vás doma

0
1522

V biblickej Knihe proroka Izaiáša sa píše, že z pňa Jesseho vypučí ratolesť a z jeho koreňov výhonok vykvitne (porov. Iz 11, 1).

Jesse bol otcom kráľa Dávida. Situácia v jeho rodine nebola dobrá, chvíľami pripomínala peň čerstvo spíleného stromu.

Ale priamo z tohto spíleného pňa vyrástlo niečo neuveriteľne zázračné. Týmto výhonkom – touto zelenou vetvičkou novej nádeje, nového začiatku, novej slobody pre celú rodinu – bol Ježiš,“ píše autorka New York Times bestsellerov a matka siedmich detí AnnVoskampová vo svojej novej knihe Odkrývanie najväčšieho Daru.

 

Po obrovskom úspechu „adventného denníka“ Najväčší dar jedna z najvplyvnejších autoriek duchovnej literatúry pripravila pre čitateľov rozšírenú verziu starobylej adventnej tradície Jesseho stromu.

Možno aj situácia vo vašej rodine sa podobá tej Jesseho. No možno práve vám adresuje Pán svoje slová: „Hľa, ja robím čosi nové, teraz to klíči, nebadáte?“ (Iz 43, 19).

To nové, svieže a krásne môže vo vašej rodine zaklíčiť práve v predvianočnom období. Veď to je čas zázračný! A pomôckou môže byť aj nová kniha, v ktorej Ann Voskampová na každý deň Adventu ponúka krátky úryvok zo Svätého písma, na ktorý nadväzuje zamyslenie pochopiteľné pre deti každej vekovej kategórie. Teda pre celú rodinu.

Ak si rodina, napríklad počas víkendov, nájde na polievanie Jesseho stromu viac času, nájde v knihe aj podnety na spoločný rozhovor a praktické aktivity doplnené nádhernými ilustráciami.

Ako si adventný Jesseho strom zasadiť a čím ho vyzdobiť, to sa už dozviete v knižnej novinke, ktorú vám prináša vydavateľstvo Kumran.sk. Kúpiť si ju môžete na tomto mieste.

 

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno