Chrániť každého človeka má zmysel

0
226

Za najmenších z nás – to je heslo tretieho ročníka Národného pochodu za život, ktorý bude 22. septembra 2019 na Námestí Slobody v Bratislave. Cieľom pochodu je verejne podporiť ochranu života každého človeka od počatia a podporiť prijatie potrebných legislatívnych zmien.

„Chrániť život a dôstojnosť každého človeka by malo byť samozrejmosťou. Preto chceme, aby právo na život nenarodených detí bolo chránené rovnako ako ostatných ľudí. Každý človek je jedinečný a nenahraditeľný a Národným pochodom za život chceme vyjadriť verejnú podporu každému počatému dieťaťu, každej tehotnej mamičke, aj každej rodine, ktorá je v zložitej životnej situácii,“ hovorí Patrik Daniška, hovorca Národného pochodu za život.

S cieľom podporiť aktuálne návrhy zákonov na ochranu života bola spustená verejná výzva, ktorú je možné už dnes podpísať na stránke https://citizengo.org/sk. Národný pochod za život doručí výzvu poslancom Národnej rady SR pred hlasovaním o týchto návrhoch. „Veríme, že zástupcovia ľudí v parlamente podporia život tých najzraniteľnejších v našej spoločnosti. Nikto by nemal byť diskriminovaný, ani nenarodené deti,“ ďalej pokračuje Patrik Daniška.

Pochod má upriamiť pozornosť aj na pomoc, ktorú potrebujú tehotné mamičky a rodiny v zložitých životných situáciách.

Hostia a program
Celú akciu prídu podporiť hostia zo zahraničia – Obianuju Ekeocha z Veľkej Británie, Sue Thayer z USA, či Tymoteusz Zych z Poľska. Hostia vystúpia okrem hlavného pódia aj v sprievodných podujatiach, ktoré budú od piatka v Bratislave.

Piatok:

Diskusia/ Divadlo Malá scéna STU, Dostojevského rad 7
18:00 – 19:30  |  Zákon nič nerieši. Naozaj?
(O tom, čo sa stalo, keď v Poľsku zakázali potraty)
Tymoteusz Zych, Ordo iuris, PL

Sobota:

Diskusia/ Divadlo Malá scéna STU, Dostojevského rad 7
12:00 – 13:30  | Hypersexualizácia, feminizmus, potraty
Obianuju Ekeocha (UK) – Nigérijská výskumníčka o pohľade na sexualitu, dôstojnosť ženy a ľudského života. (https://www.youtube.com/watch?v=PNng4A4330Q)

Diskusia / Divadlo Malá scéna STU, Dostojevského rad 7
14:00 – 15:30  | Pracovala som pre Planned Parenthood
Sue Thayer  (USA) – O praktikách najväčšej potratovej NGO na svete a ako im čeliť
(https://www.youtube.com/watch?v=Byb6ibQb4Nc)

Celý sprievodný program, diskusie, koncerty a jednotlivých headlinerov nájdete v prílohe a na stránke www.pochodzazivot.sk. Počas hlavného programu v nedeľu budú v centre Bratislavy dopravné obmedzenia.

Organizátori vyzývajú účastníkov pochodu, aby sa zdržali akýchkoľvek nenávistných a extrémistických prejavov, ako aj politickej a inej reklamy.

Stále prebieha možnosť zapojiť sa do pochodu ako dobrovoľník aj možnosť pochod finančne podporiť. Viac informácií o pochode je možné nájsť na Facebooku, Instagrame, Twitteri a stránke pochodzazivot.sk.

Hlavným iniciátorom a organizátorom Národného pochodu za život je Konferencia biskupov Slovenska a nezisková organizácia Kanet. Spolupracujú ďalšie cirkvi, spoločenstvá, pro-life organizácie a ďalšie organizácie, ktoré sa stotožňujú s potrebou chrániť ľudský život od počatia po prirodzenú smrť. Od prijatia potratovej legislatívy bolo na Slovensku usmrtených umelým potratom 1 500 000 detí.
Prvý Národný pochod za život bol v roku 2013 v Košiciach, druhý v roku 2015 v Bratislave. Boli v tom čase najväčšími verejnými zhromaždeniami uskutočnenými od roku 1989. Celkovo ich navštívilo viac ako 150 tisíc ľudí.

media@pochodzazivot.sk, 0948 302 422, Patrik Daniška
www.pochodzazivot.sk

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno