Piatkové letné kino: Aké krásne je telo mamy

0
110

Dnešné piatkové predstavenie letného kina je opäť určené maminám.

Mamy totiž tvoria krásu, je to tak nejako ich súčasťou. Málokedy však pri všetkých povinnostiach, úlohách a zodpovednostiach, pri plných umývačkách a prázdnych chladničkách, a samozrejme pri kope prádla a pri čerstvo precikaných posteliach pozabudnú, že krása je aj tam, kde sú neumyté vlasy či popôrodné bruško.

A preto vás dnes na minútku pozývame do kina, a veľmi chceme, aby vám pripomenulo aké krásne vlastne ste. Nenechajte sa otráviť porovnávaním („Ja sa s deťmi toľko nehrám“ alebo „Ja mám omnoho väčší zadok“), nenechajte sa oklamať.

Pravdou je, že ste Jeho dielo, stvorené v Kristovi Ježišovi na to, aby ste konali dobré skutky, ktoré vám Boh už vopred pripravil (Ef 2, 10). A ten, čo vo vás začal dobré dielo, ho aj dokončí (Fil 1, 6). Je to tak, pretože si vás obľúbil (Žalm 18, 19).

A vaše chrbty, vaše ruky, vaše nohy a vaše prsia sú neustále v službe, a sú súčasťou obrazu o najväčšej láske (1 Tes 2, 6-12).

 

„Ak sa dívame na pery, ktoré sa usmievajú a po tisícikrát spievajú tú istú uspávanku, ak sa dívame na ramená, ktoré obopínajú detský chrbát a hojdajú ho, možno si uvedomíme aké krásne je telo mamy.

Ak sa pozrieme na stehná, ktoré kráčajú ulicou a tlačia pred sebou kočík s modlitbou za spánok ich bábätka, alebo na ich špičky, keď potichu vkĺznu do izby, aby znovu pozakrývali odkopané telíčko, pričom jediné, po čom ich telo túži je jedna šálka horúcej kávy, možno si uvedomíme aké krásna dokáže byť mamina pokožka.

Ak sa dívame na to, ako sa hrajú na koníkov a klušú stále dookola, ich chrbáty sa prehýbajú, podliezajú preliezky a nosia unavených cestovateľov, pretože mamino objatie je niečo, o čo nikdy nechcú prísť, možno si uvedomíme krásu, ktorú vytvárajú telá mám.

A keď sa deň znovu mení na noc, v ich úsmevoch sa skrýva únava, pretože už celé týždne sa nezastavili. Prsty sa zaboria do detských paplónov, ich pery zapečatia všetky detské sny.

Snád si uvedomíme aké krásne je telo mamy.“

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno