Zoznámte sa s čoskoro blahorečenou 22-ročnou Sandrou Sabattini

0
2749

Alessandru („Sandru“) neuspokojovalo žitie bežného života. Už od útleho detstva túžila po živote svätosti. Túto túžbu v nej pestovali rodičia Giuseppe a Agnese Sabattiniovci.

Od desiatich rokov si písala denník, v ktorom čítame: „Život žitý bez Boha je iba vymýšľanie, akým spôsobom nudne alebo zábavne stráviť čas. Je to len čas, ktorý treba vyplniť, kým čakáme na smrť.“

O dva roky neskôr – v roku 1974 – stretla Božieho služobníka Oresteho Benziho, zakladateľa Komunity sv. Jána XXIII. v Taliansku. Leto strávila dobrovoľníctvom v dome Madonna delle Vette v Canazei, kde pomáhala mladým ľuďom s postihnutím. Na jej duši to zanechalo hlbokú stopu a neskôr povedala mame: „Hoci sme pracovali, kým sme nepadali od únavy, toto sú ľudia, ktorých nikdy neopustím.“

Z vreckového, ktoré ako tínedžerka dostávala od rodičov, pravidelne dávala peniaze chudobným a takmer nič si nenechávala pre seba. Jej srdce bolo zamerané na tých najzraniteľnejších ľudí spoločnosti a snažila sa im pomáhať, ako to len bolo možné.

Po maturite v roku 1980 začala študovať medicínu na Univerzite v Bologni. Jej snom bolo stať sa lekárskou misionárkou v Afrike, aby odpovedala na potreby tých, ktorí nemali nikoho, kto by sa o nich staral.

Na jednom stretnutí Komunity sv. Jána XIII. spoznala mladého muža s menom Guido Rossi. Mali rovnaké ideály a zaľúbili sa do seba. Zasnúbili sa a boli spojení láskou k Bohu a chudobným.

Sandra Sabattiniová si zaumienila modliť sa každý deň, čo znamenalo, že často vstávala skoro ráno, aby sa pomodlila v tichu neďalekého kostola. Na znak pokory si kľakala alebo sadala na zem, aby strávila osobný čas s Ježišom.

Napísala: „Dobročinná láska je spojením kontemplácie a činnosti, je to bod, v ktorom sa nebo spája so zemou, kde sa ľudské bytosti spájajú s Bohom.“

Keď bola v apríli 1984 na ceste na stretnutie Komunity sv. Jána XXIII., vyšla zo svojho auta a zrazilo ju iné auto. Zomrela v nemocnici 2. mája 1984 vo veku 22 rokov.

Zanechala nám hlboké svedectvo mladého srdca, ktoré horí Božou láskou. Jej život inšpiroval mnohých najmä pre apoštolský zápal a lásku k chudobným.

Svätý Otec František 2. októbra 2019 schválil zázrak na Sandrin príhovor, ktorý otvára cestu k jej blahorečeniu. Aby mohla byť vyhlásená za svätú, je potrebný ešte jeden zázrak.  

https://aleteia.org/2019/10/10/meet-sandra-sabattini-a-22-year-old-soon-to-be-beatified/

Preklad: Tímea Perignáthová

Úvodná fotografia: www.aleteia.org

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno