Paškálová svieca pre vašu rodinu (fotopostup)

0
1908

Rodina je domácou cirkvou.

Chceli by ste mať na veľkonočnom stole svoju vlastnú rodinnú paškálovú sviecu?

Nech sa páči, tu je krátky fotopostup!

Na paškálovej svieci je nakreslený kríž, písmená A a Ω, letopočet a v kríži je umiestnených 5 tymianových hrudiek. Týchto päť symbolov treba zachovať na každej paškálovej svieci. Môžete si však zvoliť vlastný rodinný dizajn a sviečku dozdobiť podľa vlastného vkusu.

Čo potrebujeme :

  • Sviečka – ideálne z včelieho vosku, ale poslúži aj obyčajná biela sviečka. Sviečka môže byť veľká, malá, široká, úzka….. akákoľvek sa vám páči a akúkoľvek sa vám podarí zohnať.
  • Akrylová farba – na namaľovanie kríža. Ak máte farebné pláty včelieho vosku, môžete si kríž vyrezať z nich a potom ho prilepiť na sviečku. Ak nemáte po ruke akrylovú farbu, dobre poslúži aj permanentná fixka, prípadne izolačná páska – možností je naozaj veľa.
  • Zlatá farba– opäť je tu viacero možností – fixka, akrylová farba, …. A ak nemáte zlatú, spokojne použite aj inú farbu.
  • Klinčeky ( korenie) – 5 oslávených rán

Všetko, čo budeme potrebovať : sviečka, štetec, farba, fixka, klinčeky.

Slová, ktoré sa vyslovujú pri vytváraní maľby na sviečke. Začína sa krížom, potom sa vpisujú písmená gréckej abecedy a nakoniec letopočet.

V tomto kroku odporúčame predpripraviť si dierky, kam budeme vkladať klinčeky. Použiť môžeme rozohriaty klinec alebo špendlík. Dierku si treba urobiť dostatočne hlbokú, aby sa do nej dal klinček vtlačiť aspoň do polovice, inak by mohol neskôr vypadávať.

Slová, ktoré sa vyslovujú pri vkladaní tymianových hrudiek ( u nás klinčekov) do miest Ježišových rán.

Kristus svetlo sveta!

Viac sa o paškálovej svieci môžete dočítať tu.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno