Dobrá kniha – osvedčený relax po náročnom dni

0
682

Je vám známa situácia, keď prídete neskoro poobede unavení domov a máte pocit, že dnes ste neboli v práci ale na pretekoch? Od rána sa na vás valila jedna úloha za druhou, a vy ste nemali čas ani na základné ľudské potreby, nie to na jedlo! Dve – tri kávičky na oklamanie žalúdka a fungujeme ďalej. Samozrejme, že takýto scenár dňa nie je zdraviu prospešný ani dlhodobo udržateľný. No stáva sa. Aby sme zachránili aspoň večer prežitého hektického dňa, spomaľme. Čas už späť nevrátime, ale môžeme príjemne stráviť aspoň ten, ktorý je pred nami.

Ak aj nepatríte medzi knihomoľov, skúsim vám ponúknuť a predstaviť niekoľko knižných tipov, ktoré isto zaujmú aj nie veľkých nadšencov čítania. Stráviť večer pri knihe s pohárom teplého kakaa alebo dobrého vínka, je ten správny balzam na unavené telo a prepracovanú myseľ.

Francine Riversová, spisovateľka zo severnej Kalifornie, napísala niekoľko desiatok románov a získala množstvo ocenení vo svete. Jej príbehy sú písane veľmi pútavo. Hlavné postavy románov sú postavené pred ťažké životné situácie a rozhodnutia. Prostredníctvom osudov týchto ľudí autorka vykresľuje úžasné Božie milosrdenstvo a otvorenú náruč Otca, ktorému záleží na každom svojom dieťati.

V románe Most do prístavu sa prenesieme do obdobia 50. rokov. Jednoduché dievča Abra, ktoré s veľkou láskou vychovávajú adoptívni rodičia spolu s ich vlastnou dcérou, sa zrazu cíti nemilovaná a opustená. Utečie z domu s mladíkom pochybnej povesti, ktorý jej sľúbi slávu, popularitu a uznanie. Hollywood 1957. Mladík splní svoj sľub a z Abry sa stáva filmová hviezda Lena Scottová. Prinesie Abre splnenie sna o úspechu radosť zo života a pokojný spánok?

Francine Riversová: Most do prístavu

 Príbehom z iného prostredia i obdobia je román Krajina mlčania od Tessy Afsharovej. Autorka dej tohto románu zasadila do obdobia verejného účinkovania Ježiša Krista – teda okolo roku 20 – 33 po Kristovi. Hlavnú postavu knihy – Eliannu poznáme z evanjelia ako ženu, ktorá trpela na krvotok a bola Ježišom uzdravená. Dej knihy je napínavý od prvej kapitoly po poslednú stranu. Tessa Afsharová na pozadí života tejto biblickej postavy nám na základe historických faktov približuje spôsob života a myslenia ľudí v tomto období.

Tessa Afsharová: Krajina mlčania

Ak pred romantikou uprednostňujete radšej niečo akčné a detektívne, potom si prídete na svoje v románoch americkej autorky Colleen Cobleovej. Najznámejšia je trilógia série Rockharborské mystérium: Bez stopy, Raz a navždy, Na dne. Rockharborské romány sú štylizované do nespútanej nádhery Horného polostrova štátu Michigan. Vťahujú čitateľa do života a dobrodružstiev záchranného tímu, pátracích psov a zároveň odhaľujú tajomstvá kúzelnej divočiny.

 Colleen Cobleová: séria Rockharborské mystérium

 

Len málokto nepozná veľmi svojského farára zo Žakoviec Mariána Kuffu. Príbehy  vyrozprávané v jeho knihách napísal sám život. Jednoduchý a zrozumiteľný jazyk, ktorým tento kňaz hovorí, zanechá stopu a hlboký dojem v každom čitateľovi. Ak sa chcete oboznámiť s príbehmi zo slovenského prostredia, načerpať optimizmus, uvedomiť si, čo je v živote dôležité a nad čím netreba plytvať energiou, potom sú knihy Mariána Kuffu pre vás tou správnou voľbou.

Marián Kuffa: Kazateľnica život

 Viac kresťanských kníh nájdete na Zachej.sk.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno