Domov O nás

O nás

KTO SME

Sme tím mladých ľudí, žijúcich v kresťanských manželstvách.

Spája nás záujem o rodinu a túžba žiť vieru v plnosti v našom povolaní – v manželstve a rodinnom živote. Stránka zastolom.sk je projektom Spoločenstva Ladislava Hanusa. Mnohých z nás spája členstvo v tomto spoločenstve. Stránku prevádzkuje občianske združenie Slovenská asociácia kresťanských rodín (SAKRO).

AKÁ JE NAŠA VÍZIA?

Webová stránka zastolom.sk chce sprevádzať rodiny na  ceste viery.

AKÉ SÚ NAŠE CIELE?

Chceme pomáhať manželom rásť v harmónii a jednote v Kristovi.

Zároveň chceme pomáhať rodičom vo výchove a odovzdávaní živej viery deťom.

PREČO PRÁVE ZASTOLOM.SK?

Stôl je miestom, kde sa rodina stretáva, aby jej členovia spolu stolovali, modlili sa, zhovárali sa. Chceme prispieť k tomu, aby za takýmto rodinným stolom mal Boh vždy svoje miesto.

REDAKCIA

Andrea Mikolasikova

Andrea Mikolášiková
riaditeľka

Je vydatá, má tri deti, s rodinou žije v blízkosti Bratislavy. Študovala katolícku teológiu na Trnavskej univerzite v Bratislave a Katholieke Universiteit Leuven (Belgicko). Licenciát so špecializáciou na teológiu manželstva a rodiny získala na International Theological Institute Trumau (Rakúsko). Baví ju hľadať Boha vo všednosti i výnimočnosti (nielen) rodinného života a deliť sa s inými o svoje objavy.

Mária Kohutiarová
šéfredaktorka

Mgr.Mária Kohutiarová – vydatá, mama 7 detí, z toho jedno už v nebi. Vyštudovala Teologickú fakultu sv. Františka Xaverského v Badíne, od počiatkov jej aktívnej služby v Cirkvi ju priťahovali témy rodiny, výchovy k viere, manželstva, initmity, sexuality, plodnosti a ich prepojenie na úžasný Boží plán a svätosť. Nebojí sa vstúpiť aj do tzv. tabuizovaných či háklivých tém z pohľadu kresťanov, spoločnosti či sociálnych „dier“. Jej snom je svedčiť o úžasnej Božej láske, ktorá vždy dáva len dobré dary. Spolu s manželom slúžia dlhé roky v diele Manželských stretnutí a s priateľkou Beou v rámci duchovných obnov pre ženy www.vzdymilovana.sk.

Jana Solárová
redaktorka

Skončila magisterské štúdium žurnalistiky na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského a bakalársky stupeň štúdia náuky o rodine na Teologickej fakulte Trnavskej univerzity. S manželom a dcérkou žijú v Žiline. Vo všetkom, čo život prináša, sa snaží v pokore nachádzať Božiu tvár. Okrem výchovy Klárky vidí svoje povolanie aj v tom, ukazovať na Boha ako na Toho, ktorý si zaslúži mať v rodine prvé miesto.

Marcel Mikolášik
člen redakčnej rady

Marcel pracuje ako manažér vo finančných službách. Študoval medzinárodné štúdiá, medzinárodný obchod a financie v Prahe. Okrem rodiny a práce sa venuje dobrovoľníctvu pre zastolom.sk a tiež v oblasti vzdelávania.

Dorota Luteránová
správa eshopu

Je vydatá a s manželom a synom žije v blízkosti Bratislavy. Študovala germanistiku v Kolíne nad Rýnom a katolícku teológiu na TFTU v Bratislave, v rakúskom Heiligenkreuzi a vo Francúzsku. Pred narodením syna pracovala v Kolégiu Antona Neuwirtha. Rada tlmočí a prekladá z a do nemčiny.

Eva Javorská
PR manažérka, správa webu

Vyštudovala som masmediálnu komunikáciu a v doktorandskom štúdiu som sa venovala téme rodina a médiá. Preto ma teší, že som súčasťou takéhoto projektu. O to viac, že môžem to množstvo informácií a tipov uplatňovať vo svojom rodinnom živote. Spolu s manželom Stankom a tromi synmi (Filip, Adam, Dávid) bývame v malom mestečku Rajec.

Barbara Reháková
fotografka, správa Instagramu

Študovala som v Nitre učiteľstvo pre 1. stupeň, som vydatá a mám troch synov. No a rada fotím, tvorím a mám rada kávu.

11 NAJČASTEJŠÍCH MANŽELSKÝCH PROBLÉMOV

najčítanejšie

Kto môže byť krstný a birmovný rodič

Ako správne vybrať krstného rodiča pre svoje dieťa

Päť mýtov o sexe, na ktoré by mali katolíčky zabudnúť

Mýty o sexe, ktoré môžu manželom brániť prežívať intímny život tak, ako ho Stvoriteľ zamýšľal.

Ako správne zostaviť žiadosť o preskúmanie platnosti manželstva?

Praktické rady, ako zostaviť žalobu na neplatnosť manželstva
Veseleho darcu miluje Pan.
Pridajte sa aj vy k veselým darcom a podporte nás sumou 5-10 eur mesačne!