Novembrová prednáška v Košiciach s Annou Katarínou Emmerichovou

0
337

Obľúbený cyklus prednášok Vezmi a čítaj sa v Košiciach uskutoční aj v novembri. Cyklus, ktorý v minulosti hostil viacero zvučných mien ako páter Juraj Pigula či exorcista Imrich Degro, privíta 7. novembra o 18:00 (po sv. omši o 17:30) v priestoroch Kostola dominikánov v Košiciach (Dominikánske námestie) otca dominikána Rafaela Mareka Tresu.

V prednáške s názvom Anna Katarína Emmerichová – blízka Božia priateľka, priblíži život a vplyv jednej z kľúčových mystičiek Katolíckej cirkvi – blahoslavenej Anny Kataríny Emmerichovej. Opierať sa pritom bude nielen o vlastné vedomosti, ale aj o knižnú novinku z vydavateľstva Zachej.sk, Anna Katarína Emmerichová – životopis.

Vďaka básnikovi Clemensovi Brentanovi sa videnia tejto vzácnej ženy dočkali mnohých knižných podôb. Avšak komplexný životopis a celistvý obraz na jej osobu až doposiaľ chýbal. Aj na jej nadprirodzené posolstvá sa teda veriaci dívali bez hlbšieho kontextu okolností jej života, rodiny, ale aj spoločensko–politickej situácie, do ktorej sa narodila a v ktorej žila. Kniha Anna Katarína Emmerichová – životopis je teda neobyčajne vzácnym dielom, ktoré túto výraznú potrebu Cirkvi naplní.

V čase oslavy Sviatku všetkých svätých a spomienky na Cirkev trpiacu v očistci je práve táto téma nesmierne aktuálna a trefná.

Súčasťou podujatia bude aj možnosť zakúpiť si spomínanú knihu Anna Katarína Emmerichová – životopiskníhkupectva Zachej.sk a dozvedieť sa tak o tejto jedinečnej žene ešte viac.

Srdečne vás pozývame.

Bližšie info:

Vezmi a čítaj: Anna Katarína Emmerichová – blízka Božia priateľka

Hosť: o. dominikán Rafael Marek Tresa

Kde: Kostol dominikánov, Košice (Dominikánske námestie)

Kedy: 7. november 2017 o 18:00 (po sv. omši o 17:30)

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno