Misijný pamätník k nenarodeným deťom v Bratislave

0
559

SusosieAsi ste už postrehli, že po Slovensku putuje súsošie s názvom „Misíjny pamätník nenarodeným deťom“, ktoré ako svoju bakalársku prácu zhotovil Mgr. Art Martin Hudáček. Toto dielo bolo požehnané otcom arcibiskupom Bernardom Boberom 5. novembra 2013. Úmyslom tohto diela je jemným spôsobom odkomunikovať vážnu tému bolesti po potrate, potrebu odpustenia, uzdravenia a zmierenia.

Od nedele 22. mája do piatka 27. mája sa putovný pamätník nachádza v kostole Sv. Vincenta de Paul v Ružinove, na Tomášikovej ul. 8. V tomto čase sa pred rannými a večernými svätými omšami (od 6:20 hod. a od 17:20 hod.) bude modliť posvätný ruženec s tematickými úvahami k spontánnemu ako aj umelému potratu. V utorok a v stredu budú ešte navyše krátke tematické pobožnosti po večerných svätých omšiach, teda od cca 18:40 hod.

Túto významnú službu pre naše spoločenstvo plní koordinátor Úradu pre apoštolát ochrany života, otec Dušan Škurla. Úrad bol v košickej arcidiecéze zriadený 1. júla 2014 ako odpoveď na rastúce a naliehavé potreby našej spoločnosti. Jeho úlohou je ohlasovanie plnej pravdy o dôstojnosti ľudského života. Má podnecovať a napomáhať aktivity, ktoré sú zamerané na scitlivovanie povedomia o hodnote a nenarušiteľnosti ľudského života od počatia po prirodzenú smrť.

Okrem pamätníka, ktorý už navštívil viac ako 40 obcí a miest po celom Slovenku, sa v Bratislave tento týždeň budú konať aj sprievodné akcie k ochrane nenarodeného života. Dobrovoľníci sa budú napríklad pravidelne stretávať pred nemocnicami a zdravotníckymi zariadeniami, kde sa uskutočňujú každodenne potraty a modliť sa za nádej, odpustenie a milosrdenstvo. Ďalej v rámci iniciatívy „Anjelik môj, meno máš“, v kostole sv. Vincenta de Paul je možné, aby rodičia potrateného dieťaťa napísali na papierik meno svojho zosnulého „anjelika“, a tak mu vyjadrili úctu, pomenovali ho a spomenuli si naňho. Za všetkých anjelikov sa následne budú viesť modlitby.

V mene celej redakcie zastolom.sk vás povzbudzujeme k návšteve kostola sv. Vincenta de Paul a tichej adorácií sa za našich zomrelých maličkých – naše deti, bratov, sestry, súrodencov, ujov, tety…

Zdroj:

http://www.ke-arcidieceza.sk/apostolat-ochrany-zivota/

http://www.detike.eu/index.php/15-pamaetnik/125-terminy

http://www.fara-ruzinov.sk/novinky2

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno