Blog: Prečo u nás darčeky nenosí Ježiško

1
2805

Čo si dostala od Ježiška? Chodil u vás Ježiško? Čo ti doniesol Ježiško? Poznáme tieto „povianočné“ otázky. U nás Ježiško nikdy nechodil a ani chodiť nebude. Pri všetkej úcte k tradíciám konkrétne túto dodržiavať nebudeme. Tu sú naše tri dôvody:

  1. Formuje sa falošný obraz Boha

Snažíme sa, aby naše deti mali vzťah s Bohom. Aby si o ňom nevytvárali nesprávne predstavy. Keď si spájajú toho Boha, ku ktorému sa modlia a o ktorom si čítame v Biblii, s tým, ktorý pod vianočný stromček nadelí každému množstvo viac alebo menej hodnotný ch a užitočných vecí, akú predstavu Boha formujeme v mysliach našich detí? Chceme Bohu prisúdiť vlastnosti, ktoré nemá. Nie, On z príležitosti svojich narodenín nedodá do každej domácnosti zázračným spôsobom autodráhu, kočiarik ani ponožky. Toto nie je Ježiš, ku ktorému sa modlíme, ktorý za nás zomrel.

 

  1. Božie meno je sväté

V židovskom náboženstve sa Božie meno nevyslovuje. My Božie meno zneužívame na to, aby „deti mali radosť“. Božie meno máme mať v úcte. Na meno Ježiš sa „zohne každé koleno v nebi, na zemi i podsvetí“ (Fil 2,10). Snažíme sa Ježišovo meno nepoužívať ľahkomyseľne, čo pre nás znamená nepoužívať ho ani v prípade takéhoto nevinného klamstva.

 

  1. Najväčším Darom je sám Ježiš

Na Vianoce si pripomíname, ako dal Boh ľudstvu ten najväčší Dar. Dal nám svojho Syna. Sám Boh sa stáva človekom, aby nás vykúpil. Tento Dar sa nám môže medzi ostatnými darčekmi ľahko stratiť. Toto je však jediný skutočný darček od Ježiška, ktorý má nekonečnú hodnotu a zmysel.

 

Čo som dostala od Ježiška? No, na Vianoce som toho dostala viac, ale to, čo som dostala od Ježiška, sa jednou vetou povedať nedá…

1 komentár

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno