Blog: Za čo sa modlím pre svojho syna

2
133

Odkedy som sa v predvečer Zvestovania Pána dozvedela, že s manželom čakáme dieťa, začala som sa za neho modliť a neprestávam ani teraz, už len chvíľu pred jeho narodením. Ako matky sa môžeme zdravšie stravovať a dávať na seba väčší pozor, ale v duchovnom sprevádzaní a výchove vo viere toho veľa urobiť nevieme. A predsa, na to najdôležitejšie – modlitbu, zrejme nikdy nebudeme mať toľko veľa času ako v období tehotenstva. O prvom tehotenstve ani nehovoriac.

 

Ako každá mama, aj ja chcem pre svoje dieťa to najlepšie. Ale v súčasnosti asi ako jedna z mála som presvedčená, že to najlepšie pre neho je, aby mal v živote na prvom mieste Boha, jeho vôľu, aby bol tým, kým je povolaný byť – Božím dieťaťom, Jeho obrazom a služobníkom.

Asi mnoho tehotných žien sníva o budúcnosti svojho dieťaťa. predstavuje si „čo bude zač“. Keď už vedia pohlavie, predstavy sa ešte viac skonkretizujú a stávajú reálnejšími… aj ja si predstavujem, ako bude vyzerať, či bude náročný a tvrdohlavý alebo poddajný a poslušný. Pýtam sa, ako veľmi ma bude potrebovať a či mu budem za jeho potrebami stíhať – fyzicky, duševne aj duchovne.

Manžel ma uisťuje, že nášho syna budeme ľúbiť a to je najdôležitejšie – so všetkým ostatným si poradíme.

 

Chcem však tiež nechať Pána Boha, aby miloval nášho syna a nebyť prekážka, ale prostredník. Viem, že On ho miloval ako prvý a miluje ho ešte viac ako všetci blízki, ktorých láska (ako ich poznám) sa nebude dať prehliadnuť.

A tak sa modlím, s nádejou a dôverou, že modlitby matiek napokon nezostávajú nevypočuté.

 

Pane, zmiluj sa nad našou rodinou a daruj nám lásku a jednotu, aby sme vychovávali naše dieťa v spoločenstve Najsvätejšej Trojice.

 

Pane, povolaj si naše dieťa do svojho srdca a nedovoľ nikomu a ničomu, aby mu zabránilo prísť k Tebe.

 

Pane, požehnaj nášho syna, aby si bol Ty a Tvoja vôľa v jeho živote vždy na prvom mieste.

 

Pane, túžim, aby ťa náš syn miloval a aby pre teba miloval každého človeka.

 

Pane, ochraňuj naše dieťa pre zlým a nedovoľ, aby vypadol z dlaní tvojho Milosrdenstva.

 

Pane, prosím ťa za dar čistoty pre nášho syna, aby dokázal rozoznávať dobré od zlého.

 

Pane, prosím ťa za silu pre nášho syna, aby dokázal vždy po páde vstať a nikdy neustal v snahe o dokonalosť.

 

2 komentárov

  1. Dianka, krásne si to napísala! Vnímam to podobne a modlím sa za to isté 🙂 Len ešte nevieme, či to bude syn alebo dcéra 🙂 Opatrujte sa!

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno