Redakčná anketa: Na ktoré chvíle Vášho spoločného života spomínate najradšej?

0
104

Čo Vám najviac utkvelo v pamäti? Prvé rande, svadobný obrad alebo narodenie prvého dieťatka? Na ktoré chvíle Vášho spoločného života spomínate najradšej? Opýtali sme sa v rodinách našich spolupracovníkov.

 

HORVÁTHOVCI

HorvathovciPri tejto otázke sa nám jednomyseľne vynorila naša svadobná cesta. Boli to dva krásne jesenné týždne priamo po svadbe. Strávili sme ich v severnom Taliansku, tešili sme sa z krásy miest a prírody a najmä sme sa tešili z nás dvoch. Sme radi, že sme so svadobnou cestou neotáľali . Tie prvé týždne po svadbe majú veľké čaro, bolo nádherné stráviť ich v dovolenkovom režime nezaťažení povinnosťami.

Aj po našej svadobnej ceste sme zažili mnoho pekných chvíľ, najmä s deťmi. Sny o cestovaní však snívame často a snáď sa nám časom podarí nájsť dobrý spôsob, ako ich napĺňať aj s potomstvom.

Daniela a Stanislav, členovia projektového tímu zastolom.sk

 

 

MIKOLÁŠIKOVCI

MikolasikovciVeľmi  radi spomíname na svadobnú cestu v Paríži. Bol to krásny čas, z ktorého čerpáme silu a inšpiráciu i po šiestich rokoch manželstva. Radi tiež spomíname na pôrod nášho prvého synka Adamka.  Prežívali sme ho spolu, po pôrode sme zostali v nemocnici spolu 5 dní.  Boli to neuveriteľne krásne, požehnané chvíle, keď sme boli blízko jeden druhému, Stvoriteľovi a tomu malému chutnému daru, ktorým nás požehnal.

Andrea a Marcel, tvorcovia zastolom.sk

 

 

HRICOVCI

Zatiaľ veľmi nespomíname, keďže sme manželia len niekoľko mesiacov. Intenzívne žijeme prítomnosť.

Diana a Filip, Dianka je výkonná manažérka zastolom.sk

 

ŠUSTOVCI

000036Ešte veľmi nespomíname, ale dobre: ako sme leteli na svadobnú cestu z Piešťan do Martina, na naše každoročné výročia svadobnej cesty, na vodoto a abubu, ktorými Vilko označoval vodopád a autobus, na Vavríkov pôrod u nás doma, na domáci chleba, domácu kyslú kapustu, spoločné jedenia, na to, ako sme išli všetci štyria na roráty s lampášom, na koledovanie počas sviatkov, ako sme si postavili africký záhon a sadili zeleninu, na pyžamové párty, atď.

Lenka a Juraj, Juraj je predseda Spoločenstva Ladislava Hanusa

 

PAVLOVIČOVCI

Na chvíle, ktoré boli pre nás ako pár významné, teda hlavne svadba, príprava na ňu, na všetky milosti s ňou spojené, potom na narodenie, krsty našich detí. Tiež radi spomíname na púť do Santiaga de Compostella, na konci ktorej sme obidvaja pocítili povolanie do sviatosti manželstva, do spoločnej cesty životom, takže v Santiagu, na konci púte každého z nás sme vyrazili na novú spoločnú púť. Potom sú veľmi pekné chvíle detailov, nenápadné, kedy pocíti jeden z nás, že ten druhý stojí pri ňom, či už spontánne slovo lásky a uistenia, alebo nejaký nenápadný skutok pomoci obety jedného pre druhého. Popri deťoch je to však trochu ťažšie, čas letí raketovým tempom a tak v našej domácnosti zavládne taká tichá radosť, keď už deti spia, a je to zároveň čas, keď zaspávame aj my, od únavy…

Lucia a Branislav, členovia projektového tímu zastolom.sk

 

WINTEROVCI

WinterovciNajradšej spomíname na začiatky manželstva – nekonečne veľa času pre nás dvoch… svadobná cesta či dovolenka bez detí… to sú spomienky, ktoré máme radi.

Pre mňa ako matku sú nezabudnuteľné chvíle narodenia našich troch dcér. Stále si nanovo uvedomujem dar a zázrak, ktorý máme ako manželia trikrát.

Katarína a Andrej, Katarína je pedagogička, prispieva článkami o výchove

 

 

 

GROMOŠOVCI

Na všetky… Samozrejme, radšej na tie veselé – na vtipné zážitky s deťmi, no tiež na rôzne spoločné výlety či dovolenky, ktoré nám pripomínajú fotoalbumy.

Katka a Juraj, Katka je psychologička, píše články o vzťahoch a osvojení

 

SOLÁROVCI

SolarovciRadi spomíname na začiatky nášho vzťahu niekde na strednej škole, na svadobnú cestu, ale aj na prvý rok manželstva, keď sme bývali na ubytovni a zabehávali sa z dvoch rozdielnych ľudí, zvyknutých riešiť situácie inak, na „jedno telo“. Pekné spomienky máme na všetky spoločné dovolenky a vôbec – spoločne strávené chvíle, či už pri práci, oddychu, rozhovoroch…

Janka a Peter, Janka je redaktorka

 

 

ŽIAKOVCI

Keď sa zamýšľame nad touto otázkou, premietajú sa nám začiatky nášho vzťahu (dlhé prechádzky, rozhovory, prekvapenia, cestovania stopom…), začiatky nášho manželstva (svadobný deň, spoločná domácnosť, nežnosti i malé nepochopenia, sťahovania) a začiatky nášho rodičovstva (prvého, druhého i súčasného dvojičkovského) a uvedomujeme si, ako krásne a šťastne sa máme. Takže jednoznačne odpovedať nevieme, ale ďakujeme Bohu za všetko pekné, čím nás požehnal.

Andrea a Matej, Andrejka má na starosti správu webu

 

 

GROSSMANNOVCI

GrossmannovciNa tie veselé chvíle, tie najmä utkvejú v spomienkach – faux-pas pri prvom rande, ako sme sa spoznali, rôzne rodinne trapasy, veselé príhody, radostné chvíle.

Majka a Janko, Janko je psychológ, prispieva článkami z oblasti psychológie

 

Úvodná fotografia: www.pixabay.com

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno