Narodili sme sa a už nikdy nezomrieme

0
231

chiaraTak znie názov životopisnej knihy Talianky narodenej v roku 1984, Chiary Corbelly Petrillo. Kniha o živote mladej ženy, ktorá počas svojho krátkeho, 28-ročného života dokázala, že jediné, pre čo sa oplatí žiť, je večnosť.

Autormi životopisu sú manželia Simone Troisi a Cristiana Paccini, dlhoroční priatelia, spolupútnici Chiary a jej manžela Enrica. Po smrti Chiary reagovali na požiadavky zo strany množstva ľudí a zozbierali spomienky od príbuzných a priateľov, aby zostavili hodnoverný materiál o živote a postojoch Chiary Corbelly Petrillo. Kniha je doplnená fotografiami a listom, ktorý Chiara napísala pred smrťou synovi Francescovi.

Príbeh Chiary sa po jej smrti rýchlo rozšíril od celého sveta. Dnes ju poznáme ako ženu, ktorá pochovala dve deti po ich krátkom, polhodinovom živote a sama odložila liečbu rakoviny, kvôli tretiemu dieťatku. Ale čo je na živote tejto mladej hrdinky najoslovujúcejšie, je láska, s akou prijímala ťažké situácie, odovzdanosť do Božích rúk a dôvera v Prozreteľnosť.

Chiara je nám veľmi blízka, nejde o sväticu zo 4. storočia, ale o ženu, ktorá žila sväto v našej dobe. Jej svedectvo je silné, lebo viera, s akou prijíma zomieranie svojich detí, a láska, s akou sa lúči s tretím dieťaťom pred vlastnou smrťou, núti zamyslieť sa nad vlastnými problémami a nad tým, ako sa k nim možno postaviť. Láska k Bohu je tým, čo víťazí v srdci Chiary. Prijala Božie pozvanie vytvoriť niečo nádherné, silné a hlboké.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno