Máte doma tretiačika?

0
634

Možno tušíte, kam touto otázkou mierim. Pre našich tretiačikov je tento rok totiž úžasne výnimočný. Pripravujú sa na veľmi významný krok v živote veriaceho človeka – na prijatie Eucharistie i na sviatosť zmierenia. Takýto rok je určite veľmi špeciálny aj pre rodičov i celú rodinu. Aj Cirkev nám ponúka v tomto čase prostredníctvom našich kňazov pomocnú ruku, rovnako skvelú prácu iste odvádzajú aj naši katechéti. A iste aj my rodičia by sme chceli pomôcť našim deťom uvedomiť si, že mať za priateľa Ježiša je mimoriadny dar. Každá forma, ktorá nás i naše deti privedie k tomuto poznaniu či utvrdí v ňom, je určite dobrá. Istou formou môže byť aj čítanie kníh. V poslednej dobe vyšlo zopár mimoriadnych titulov, ktoré sú určené práve pre tieto deti.  Knihy sú nádherne ilustrované a rovnako aj texty sú skvelé, no proste prispôsobené našim tretiačikom.

 

Záhady mravčeka Filipa

Touto milou knihou, ktorú napísala Gabriela Spustová Izakovičová, sprevádza deti  mravček FiIip. Mravček Filip ešte nerozumie mnohým veciam a bude hľadať odpovede na svoje otázky s našimi deťmi a so súrodencami Ľubkou a Miškom. Pre deti je v knihe priestor na kreslenie obrázkov, ktorými budú pomáhať Filipovi vyriešiť jeho záhady. Deti si môžu vytvoriť vlastný kalendár, kde budú odrátavať nedele do dátumu prvého sv. prijímania. Takto sa budú pripravovať na veľký deň, keď prvýkrát príjmu Pána Ježiša v Eucharistii. V knihe nájdete aj základné modlitby, spytovanie svedomia i Mojich deväť prvých piatkov.

Ja som s vami – O svätej omši

Tajomstvo Eucharistie zostane vždy tajomstvom. Veľakrát máme s ním čo robiť aj my dospelí. Ako ho však priblížiť deťom? Čo sa môže zdať veľmi ťažké, až nemožné, sa celkom šikovne podarilo kardinálovi Angelovi Comastrimu jeho detskou knihou  Ja som s vami. Uchvátila aj samotného pápeža Františka a teraz je čas, aby ukradla srdce aj našim deťom.

V Božom objatí – O sviatosti zmierenia

Pápež František bol natoľko očarený publikáciou Ja som s Vami, že vyzval kardinála Comastriho, aby podobnú knihu napísal aj o sviatosti zmierenia. A tak kardinál predstavil prístupným spôsobom malým čitateľom aj túto sviatosť. Pápež František bol pri čítaní knihy dojatý. Všetkým zaželal, aby pocítili radosť pri pomyslení, že Boh má otvorené náručie, aby nás prijal a daroval nám pokoj, dôveru a nádej.

Rozprávaj mi o Desatore

Prvoprijímajúce detičky by už mali ovládať aj Desatoro Božích prikázaní. Ak im chcete tieto prikázania priblížiť skutočne originálnym spôsobom, tak Bruno Ferrero a jeho skvelé príbehy spolu so zamysleniami vám v tom budú neskutočne nápomocné.  Sú ozaj perfektné a rovnako aj ilustrácie, ktoré doplnili tieto texty.

V knižnej ponuke nájdete aj mnoho ďalších kníh, ktoré nám priblížia aj život Panny Márie či svätcov a, samozrejme, nezabúdajme aj na Sväté Písmo.

Želám si, aby bol pre nás rodičov tretiačikov tento ako aj ďalšie roky plný požehnania,  aby sme dokázali prijať túto milosť, aby sme nikdy nezabudli na tento zdroj lásky, ktorý presahuje všetko a tak mohli byť dobrým príkladom pre naše deti.

Viac kresťanských kníh nájdete na Zachej.sk.

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno