Piatkové letné kino: Svetový rekord v skupinovom skydivingu

0
50

V dnešnom piatkovom kine pre vás máme čosi nevídané: krátky report z prípravy 164 ľudí na svetový rekord v skupinovom skydivingu – teda v zoskoku z lietadla, kde sa počas voľného pádu dejú vo vzduchu kadejaké akrobatické kúsky.

Udialo sa v závere júla tohto roka, a určite si nenechajte ujsť.

Sedem lietadiel a 164 vybraných parašutistov vo výške šesťtisíc metrov. Niektorí z nich skáču skôr a do formácie stúpajú, iní skáču neskôr a do formácie sa ponoria a doplnia ju.

Celý pokus pripravujú a cvičia najprv na zemi. A potom to vyskúšajú vo vzduchu – a 164 ľudí má len zhruba 75 sekúnd na to, aby sa stihlo pochytať, kým budú musieť otvoriť padáky. Podarilo sa im to na trinásty pokus.

Nemusí vám to na prvý pohľad napadnúť, no v piatkovom letnom kine už asi nebudeme mať lepšiu metaforu rodiny a jej dynamiky. 

Totiž po celý ten čas ako títo parašutisti trénujú, skúšajú a opakujú, ani jeden z nich nevidí výsledný obraz. Jediné, čo môže každý z nich spraviť sám za seba je to, čo je nutné – dobre sa pripraviť, využiť silu vetra a tlak vo svoj prospech (všimli ste si s akou nehybnosťako padajú?), skúsiť dosadnúť na to správne miesto, a potom sa už len držať. Obrovské, nesmierne množstvo tvrdej práce, sebaovládania a tréningu – v kombinácii so spoluprácou.

Nemáte občas aj vy doma pociť, že ste vo výške šesťtisíc kilometrov, snažíte sa pochytať za ruky, no chýba vám 100 hodín tréningu? Alebo dokonca, že každý z vás omylom vyskočil nad iným kontinentom?

V bode, keď sa to konečne na trinásty pokus podarí o tom vlastne nikto z nich nevie. Sú len kopou nezávislých a autonómnych jednotiek, ktoré sú na ceste do jedného spoločného bodu.

Možno spätne, ak majú to šťastie a niekto o nich natočí nevídané video, uvidia krásu, ktorú na krátky okamih vytvorili. Je jedno, že sa to podarilo na trinásty pokus.

Tak aj vy u vás doma trénujte a cvičte, opakujte a skúšajte. A keď sa vám to podarí – a na počte pokusov naozaj nezáleží – už sa len držte.

 

___

Viac info o rekorde tuto.

 

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno