Päť tipov, ako zabaviť staršie deti

0
680

Už ste sa doma zahrali všetky spoločenské hry? Kuriér už viackrát doplnil zásoby do knižnice? Deti majú stále veľa energie. A každý deň majú k dispozícii nanovo 24 hodín, ktoré potrebujú využiť. Ako im vhodne vyplniť čas mimo povinných školských aktivít? Ponúkame pár tipov, ako stráviť plnohodnotne čas, ktorý nebudete ľutovať. Ak ešte nemáte doma gombíkový obraz alebo nepoznáte hru Neviditeľný človek, práve prichádza ich čas.

Vyrobte si praktický organizér na stolík

Kde majú vaše deti perá a ceruzky? Majú svoje miesto? Fantázii sa medze nekladú a organizérov nikdy nie je dosť. Podporte deti v tom, nech si vyrobia svoje vlastné. Stačí k tomu napríklad sklený pohár alebo už použitá vhodná nádoba. Ako úschova na menšie veci môže ako organizér poslúžiť obal z hrubej lepiacej pásky. Na dekoráciu a vyzdobenie sa dajú použiť farebné spreje, farebný alebo krepový papier, servítková technika, rôzne nálepky či mašle. Je isté, že chlapčenská a dievčenská verzia sa bude líšiť, ale vaše dieťa bude mať svoj vlastný originálny stojan na písacie a iné pomôcky. Taktiež je to originálny tip aj na vlastnoručný darček pre kamarátov.

Gombíkový obraz                                                                         

Poznáte gombíkové obrazy? Ak nie, je najvyšší čas poprosiť o ich vytvorenie vaše dieťa. Potrebujete len tvrdý papier a veľa rôznych gombíkov. Dieťa si na papier nakreslí obrys toho, čo chce gombíkmi vyplniť, napr. tvar mesiaca, srdca atď. a do neho lepí gombíky. Výsledkom sú často veľmi milé a pekné dekorácie. Závisí od veku dieťaťa, ako dokáže esteticky a vkusne vedľa seba naukladať gombíky, ale v každom prípade… aspoň sa konečne zbavíte nikdy nepoužitých a dlho odkladaných gombíkov a od detí máte aspoň na hodinu pokoj.

Zahrajte si hru Neviditeľný človek

To, že ľudský život pred narodením je fascinujúci, to dávno vieme.  Vedia to aj však aj vaše deti? Vedia, že dieťa v brušku si cmúľa palec? Alebo že si pije vlastný moč? Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť. Hraním a objavovaním sa aj deti naučia omnoho viac ako len klasickým čítaním alebo počúvaním. Moderná a edukatívna hra Neviditeľný človek poskytuje odpovede na mnohé, možno i zatiaľ nevyslovené otázky. Máte jedinečnú príležitosť porozprávať sa s deťmi o ich živote ešte pred narodením. Deti budú určite fascinované, čo všetko dokázali ešte v brušku maminy a otvorí to určite veľmi zaujímavú debatu.

https://www.youtube.com/watch?v=lP39x7Wsz9c

Pošlite deti omrknúť Louvre alebo Hermitage

Stihli ste už s deťmi navštíviť múzeum svetového formátu?  Napr. Metropolitné múzeum v New Yorku, Prado v Madride, Archeologické múzeum v Aténach? Alebo také Vatikánske múzeum v Ríme, a jeho jedinečné maľby v Sixtínskej kaplnke? Nie? Vôbec nevadí. Teraz máte jedinečnú možnosť pobehať online takmer celý svet a neminiete ani cent. Ak to deti nebude baviť alebo na 1,5 poschodí si povedia, že už dosť, nemusíte im vyčítať, koľko ste zaplatili za vstupné a tak teraz musia stoj čo stoj chodiť s vami.

Pripravte priania pre blízkych

Najkrajšie priania sú tie zo srdca, vlastnoručne vyrobené. Zoberte kalendár a prejdite si s deťmi dátumy sviatkov vašich najbližších. Zároveň uvidíte, či vaše deti vedia, kedy sa narodili ostatní členovia vašej rodiny či v ktorom mesiaci sú narodení ich kamaráti. Skúste si spolu s deťmi pripraviť zoznam, koľko prianí by chceli vytvoriť, a nech postupne na tom pracujú. Môže byť lepšia motivácia ako vykúzliť úsmev ich najbližším? Pokojne môžu pripraviť blahoželanie pre októbrového oslávenca. V októbri ako by ste našli!

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár
Prosím zadajte svoje meno